Michiel van Loon Piano's & Vleugels, Stemmen, Restauratie en Revisie

Fotoalbums

Logo klaviano Mondschakelaar 4 Kniehevel Mouth piece Solenoid 3 Knee lever switch

Het vervangen van piano (vleugel) snaren

De kosten van het vervangen van gebroken snaren zijn niet 1 2 3 te geven. Het vervangen van 1 gebroken snaar, zonder koperomwinding kost een kwartier tot een half uur (= € 30), afhankelijk van de plaats in de piano of vleugel. De materiaalkosten zijn verwaarloosbaar.

Het vervangen van een (met koper omwonden) bassnaar vervangen is veel duurder. Zo’n bassnaar moet op maat gemaakt worden door een gespecialiseerd bedrijf. Het opmeten, bestellen, en installeren van een bassnaar kost een uur tot anderhalf uur, afhankelijk tot de plaats in de piano. De materiaalkosten van een bassnaar zijn afhankelijk van de dikte en de lengte van de bassnaar. De verzendkosten komen er nog bij.

 


Als er één bassnaar, van een koor met 2 of 3 snaren, gebroken is, dan moeten ook de andere de andere snaren (snaar) van dat koor vervangen worden omdat nieuwe en oude snaren niet goed bij elkaar te stemmen zijn.
Een goedkopere oplossing is in enkele gevallen mogelijk door de gebroken snaar te verlengen met een er aangeknoopt nieuw stuk snaar.

 
   « Artikelen overzicht