Michiel van Loon Piano's & Vleugels, Stemmen, Restauratie en Revisie

Fotoalbums

Logo klaviano Mondschakelaar 4 Kniehevel Mouth piece Solenoid 3 Knee lever switch

Vocht en droogte

Uw piano krimpt en zet uit, bij elke weersverandering gebeurt er iets. Bescherm daarom uw piano of vleugel tegen grote schommelingen in de luchtvochtigheid met de Piano Life Saver System van de Dampp-Chaser. Lees meer op de site van Piano Life Saver
In de grafiek is te zien hoeveel de relatieve luchtvochtigheid in de loop van een jaar schommelt. Uw piano heeft daarvan te lijden. Door het krimpen en uitzetten van de houten delen ontstemt hij en gaan bewegende delen vastlopen of juist rammelen. Bovendien worden de houtvezels op den duur blijvend beschadigd. Er ontstaan zelfs scheuren in bijvoorbeeld het klankbord, dat daardoor de voor een goede klank benodigde spanning verliest.

De Piano Life Saver van Dampp-Chaser beschermt uw instrument met zijn meer dan 9000 onderdelen tegen de schadelijke gevolgen van schommelingen in de luchtvochtigheid. Piano Life Saver wordt in de pianobranche alom gewaardeerd vanwege zijn effectieve luchtvochtigheidstabilisatie. Hierdoor wordt een altijd goede werking en verlengde levensduur bewerkstelligd. De Piano Life Saver zorgt er voor dat alle onderdelen probleemloos functioneren bij een constante relatieve luchtvochtigheid van circa 48%.
Het Piano Life Save systeem bestaat uit drie hoofdbestanddelen: De Humidistat die de luchtvochtigheid meet en de Humidifier en de Dehumidifier aanstuurt. Dan de Dehumidifier die vochtige lucht verdrijft bij te grote luchtigheid. En tenslotte de Humidifier die de lucht bevochtigt bij te grote droogte.

De Piano Life Saver kan in vleugels in piano's ingebouwd worden. Het enige dat aan de buitenkant te zien is, het controlelampje voor het waterniveau en het electriciteitssnoer aan de achterkant van het instrument. Dit snoer is standaard zwart, maar kan tegen een kleine meerprijs ook in een andere kleur geleverd worden.

Op elke Piano Life Saver en de installatie verleen ik een garantie van 5 jaar. Het PLS systeem creëert een stabiel klimaat in de piano met ongeveer 48% relatieve luchtvochtigheid. Het duurt even voordat de piano zich daarop heeft ingesteld (enige weken), pas daarna blijft de piano zo stabiel als voor die piano mogelijk is. Toepassing van de PLS zorgt voor een betere stemhouding en ook ontregelt het mechaniek minder door weersinvloeden.

De kosten van een Piano Life Saver van Dampp-Chaser:
inclusief installatie en reiskosten tot 15 km

Piano Life Saver voor een piano (5PS)                                                                     € 630
Piano Life Saver voor een vleugel tot een lengte van 172 cm (G5PS)                    € 710

Piano Life Saver voor een vleugel met een lengte van 173 cm tot 224 cm (G6PS) € 740

Piano Life Saver voor een vleugel vanaf een lengte van 225 cm (G7PS)                € 1080

Toebehoren:
Exclutief verzendkosten.

Humidifier treatment (PT) Flacon met 500 ml vloeistof om het bevochtigingssysteem
schoon en algenvrij te houden.                                                                                 € 18

Pads (UHP4) vervangingsset van 4 bevochtigingspads, voor 2 vervangingen.        € 17

Prijzen onder voorbehoud inclusief BTW en exclusief voorrijkosten en verzendkosten.

Een paar jaar terug heeft het onafhankelijke Duitse tijdschrift voor pianospelers "PianoNews” een lovend artikel gepubliceerd over het Systeem.
Ik wil u dit artikel niet onthouden, vandaar dat u bijgaand een pdf hiervan aantreft.

 
   « Artikelen overzicht