Michiel van Loon Piano's & Vleugels, Stemmen, Restauratie en Revisie

Fotoalbums

Logo klaviano Mondschakelaar 4 Kniehevel Mouth piece Solenoid 3 Knee lever switch

Speelaardverbetering, analyse en aanpassingen aan vleugel of piano

Als uw piano of vleugel te zwaar speelt of snel spel moeilijk is, kunt u denken: "Mijn speeltechniek schiet tekort, ik leer het nooit!" of: "Ik heb een rotpiano, ik moet op zoek naar een andere!"
Natuurlijk kan dat waar zijn, maar vaak is er een heleboel meer uit uw piano of vleugel te halen door hem een goede afregel- of onderhoudbeurt te geven.
Als ondanks goed onderhoud uw instrument niet speelt zoals u wilt, kan ik er voor zorgen dat met bepaalde aanpassingen in het mechaniek u weer met meer plezier speelt.
Binnen bepaalde grenzen kan het speelgewicht (aanslaggevoeligheid) aangepast worden aan uw wensen om er voor te zorgen dat elke toets hetzelfde aanvoelt.
Hierbij wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheden het "Precision Touch Design" systeem.
Zie ook het artikel over "Precision Touch Design"

Als u hier meer over wilt weten of een afspraak wilt maken voor een speelgewichtanalyse en aanpassing kunt u mij mailen via het onderstaand formulier of bellen kan op 0522-255160.
PTD kan een prima oplossing zijn voor pianisten met Carpal Tunnel Syndrome ( CTS ) of Repetitive Strain Injury ( RSI ). Maar ook voor iedere pianist die pijnlijke handen krijgt of pijn in de armen of schouders door het pianospelen. Ook het feit dat u moe wordt van pianospelen duidt er op dat er iets mis is met de speelaard.

Meer over speelaardverbetering

 
   « Artikelen overzicht