Michiel van Loon Piano's & Vleugels, Stemmen, Restauratie en Revisie

Fotoalbums

Logo klaviano Mondschakelaar 4 Kniehevel Mouth piece Solenoid 3 Knee lever switch

Reacties van klanten

Jan Houtman schreef nadat ik een dag aan zijn vleugel gewerkt had om wat problemen met dempers en het zware spelen te verhelpen:

Beste Michiel,
De factuur wordt vandaag betaald.
Bedankt voor "het nieuwe instrument" want zo lijkt het wel. Ik en Gretha hebben er al met plezier op gespeeld.
Hartelijke groet,
Jan Houtman


De vleugel van Eveline van den Bergh speelde heel erg zwaar. Ze kreeg last van haar armen en polsen. Jammer want het is een mooie vleugel. Degene die de revisie had gedaan had keurig werk verricht, maar had absoluut geen idee hoe hij met speelgewicht moest omgaan. De handelaar die Eveline de vleugel had verkocht wist hier kennelijk ook niet veel van en hield haar aan het lijntje. Uiteindelijk heb ik een heleboel lood uit de toetsen gehaald, de toetsen gerepareeerd en met veel minder lood de toetsen weer uitgebalnceerd.

Diegenen die wel eens op een te zwaar spelende en traag repeterende piano of vleugel hebben gespeeld, kunnen zich denk ik goed voor stellen hoe ik mij voelde toen ik de (on)gelukkige bezitster werd van een prachtig gerestaureerde Ibach vleugel die alle genoemde kwalen in zich had. Na een lange zoektocht kwam ik via het Piano atelier Meppel in contact met Michiel van Loon. Hij heeft er voor gezorgd dat de Ibach speelt zoals een Ibach moet spelen.
Michiel Bedankt
Eveline van den Bergh


Heleen heeft een spierziekte en kon geen gebruik maken van het demperpedaal. Met een schakelaar aan haar elleboog kan het nu wel weer.

Tja, daar zit je dan. Je wilt dolgraag piano spelen, maar kunt het pedaal niet meer goed bedienen, met als gevolg: kaal spel en dorre tonen.
PianoDisc is dan een goede oplossing. Met een schakelaar aan je bovenarm bedien je het pedaal (schakelaar in = pedaal aan). Het is even wennen om deze beweging onder de knie te krijgen, maar dan klinkt piano spelen weer zoals het bedoeld is, met warme, rijke tonen en een volle klankkleur.
Heleen van Tilburg


 

Vanwege een spierziekte kan ik mijn voeten niet meer gebruiken om het pianopedaal te bedienen. Dat betekent dat ik een groot deel van het pianorepertoire niet meer kan spelen zoals zou moeten. Daarom ben ik op zoek gegaan naar elektronische bediening van het demperpedaal met de knie. En liefst ook nog verplaatsbaar, zodat ik af en toe op een heuse concertvleugel kan blijven spelen. En die oplossing heeft Michiel van Loon voor mij uitgedokterd. Ik ben er zeer gelukkig mee. Juist nu ik veel dingen niet meer kan, is het extra belangrijk te koesteren wat nog wel gaat. Als ik pianospeel, vergeet ik mijn beperkingen. En dat stimuleert mij om nog meer uit het instrument te halen dan voorheen.
Berendien Spiers

 
   « Artikelen overzicht